Wat is de SpotFinder

Switch language: English

Deze pagina is alleen bestemd voor de Android versie, (nog) niet voor de iOS versie.

Heb je dat ook wel eens? Dat je in een onbekende omgeving even een of twee uurtjes vrij hebt, en zin om ringen af te lezen? Maar waar ga je zoeken?

Met de BirdRing SpotFinder kun je nu ontdekken waar goede plekken zijn om ringen af te lezen. De SpotFinder laat op een kaart zien waar welke soorten eerder zijn afgelezen.

Als je uitzoomt of de kaart verschuift, gebruik dan de refresh knop rechtsboven om nieuwe waarnemingen te tonen.

Je kunt ook filteren op een maand en/of een specifieke soort. Dan worden alleen de geselecteerde waarnemingen getoond op de kaart:

Als je een bepaalde spot hebt aangeklikt, kun je direct Google Maps starten (knop rechtsonder) om ernaartoe te navigeren:

Je kunt ook op een van de clusters klikken, om te zien welke soorten en aantallen op die spot zijn gezien:

Je kunt de SpotFinder starten via het menu (drie stipjes) rechtsboven op het startscherm van BirdRing.

Waarnemingen uit kwetsbare gebieden (bv broedkolonies) worden niet getoond. Neem contact op als u een kwetsbaar gebied wilt laten toevoegen.

Om deze dienst te leveren, maakt de SpotFinder beperkt gebruik van waarneemgegevens die zijn ingevoerd in BirdRing: alleen de soort, datum/tijd en locatie worden doorgegeven aan de SpotFinder en alleen als de gebruiker expliciet toestemming geeft. De SpotFinder heeft geen belang bij ringgegevens (die zijn alleen voor de ringer) of persoonlijke gegevens en die worden dan ook niet verzameld. Wie niet wil dat zijn waarneemgegevens door de SpotFinder worden verzameld, kan BirdRing gewoon blijven gebruiken, maar dan zonder SpotFinder.