Hoe werkt de naam van een gebied onder op het locatiescherm?

Switch language: English

Als je op het locatiescherm de locatie van de vogel aangeeft, verschijnt er een rode ‘marker’. Gelijktijdig verschijnt er (soms) ook een gebiedsnaam of adres. Je kunt die tekst naar eigen inzicht wijzigen. De omschrijving wordt bewaard met de waarneming. Zo kun je snel zien waar je een bepaalde waarneming hebt gedaan.

Er zijn verschillende bronnen voor de omschrijving van het gebied. BirdRing bepaalt in deze volgorde welke omschrijving initieel wordt getoond:

  1. Met behulp van een zelflerende functie, gebaseerd op omschrijvingen die je zelf eerder hebt ingevoerd. Als een vervolgwaarneming binnen 500 meter van een zelf ingevoerde gebiedsnaam wordt gedaan, wordt die gebiedsnaam overgenomen. Als je de omschrijving dan aanpast, wordt er een nieuwe gebiedsnaam bewaard, gekoppeld aan de gps coördinaten van de huidige waarneming. Zo leert de app steeds beter hoe jouw favoriete gebieden heten en hoe de grenzen lopen.
  2. (Alleen voor de Android versie) Met behulp van de ‘Reverse Geocoding’ dienst van Google wordt op basis van de coördinaten een adres bepaald. Deze optie is niet op alle Android telefoons beschikbaar en werkt alleen als je verbinding hebt met internet.

Als tijdens het invoeren van een waarneming geen omschrijving van het gebied verschijnt (onderin het scherm), dan hebben bovenstaande opties geen omschrijving opgeleverd. Je kunt dan zelf handmatig een omschrijving toevoegen.